Tuesday, March 23, 2010

ASAM PEDAS LAGI....

Asam pedas ikan gelama. Besar pula saiz ikan gelama ni, terpaksa dipotong dua. Saya masukkan daun kesum dan tomato untuk menambah aroma dan rasa....



Terlebih rajin sebab sudah ada ikan goreng, goreng lagi cencaru sumbat sambal. Cencaru seekor ini pemberian kakak penjual ikan gelama. Alang-alang dah didefrost, goreng sajalah. Sambal pun memang siap ada dalam simpanan. Lauk kegemaran anak pertama. Kalau ikan cencaru ni seekor saiz besar pun dia boleh habiskan. Pelik juga saya. Hehe....

Ikan gelama digoreng garing merupakan kesukaan anak ke 2 dan suami. Tiap-tiap hari mesti ada lauk ikan goreng. Kalau tidak, kasihan pula dengan Hamimah....

2 comments:

  1. salam zuarcity. t.kasih singgah. salam perkenalan juga.

    ReplyDelete